Aloha! 

Är fortfarande inne i Hawaii-andan. Nu är jag iallafall "hemma" i Michigan efter en vecka i paradiset. Hawaii var verkligen underbart! Är dock helt slutkörd, började resan hem lördag morgon och kom hem söndag morgon. Så igår sov jag först 3 h under dagen, sen 11-12 h under natten. Bestämde mig för att vara hemma idag eftersom jag var så trött och är ganska genomförkyld. Men imorgon ska jag anragligen ta tag i vardagen igen.
 
Hawaii iallafall såg ut ungefär såhär:
Fredag - vanlig dag i skolan. Åkte hem direkt efter skolan för att packa och styra, och sen på kvällen åkte vi hem till Sebastian för hans "avskedsfest". Vi umgicks mest i några timmar innan jag och Dana behövde åka hem, och sa hejdå. Känns jättekonstigt att han är hemma nu, men jag är glad för hans skull. 
Nerifrån/vänster ifrån: Tonje från Norge, Dana, Jag och Clara från Sverigee
 
Lördag - vid 3 på morgonen/natten satt jag, Dana och min värdmamma i bilen påväg mot Grand Rapids flygplats. Har ingen aning om hur min värdmamma höll sig vaken, jag sov hela vägen dit. Vid 5 på morgonen ungefär så checkade vi in våra väskor, hämtade ut biljetterna och åt en frukost på Starbucks. Efter 3 flyg och en 3 timmars lång väntetid i Los Angeles kom vi fram till Hawaii, vid 6 på kvällen ungefär. Vi stod där ett tag och väntade in andra utbytesstudenter, och vid 8 så begav vi oss till hotellet. Vi lämnade av våra väskor på rummet och träffade våra roomates Ella(finland) och Valentina(Chile) lite kort innan Belo(organisationens) ledarna hade ett intro-möte om veckan osv. Vi var 5 svenskar i vår grupp av ca 50 pers, 3 stockhomare och en Linköpingskille(go Östergötland!). Efter det gick vi och lade oss ganska snart.
 
Söndag - vaknade alla i vårt rumt runt 5-6 pga jetlag. Först runt 7 gick vi dock upp för hotellfrukost! Efter att ha ätit samma sak till frukost i några månader var jag taggad på något nytt. Efter en god frukost gjorde vi oss iordning och gick ner till stranden. Vi delades in i två lite mindre grupper, och min grupp fick börja morgonen med att surfa! Vi hade ett kort intro på land om hur man paddlar, ställer sig upp osv, och sen drog vi ut i vågorna. Det var verkligen underbart och otroligt kul! Var otroligt jobbigt att paddla sig framåt med händerna verkligen(för någon så pass otränad som mig iallafall hehe) och hade till och med träningsvärk i ryggen dagen efter. Det var iallafall en helt sjuk upplevelse, och trillade inte ens mina 4 första försök utan stod upp hela vägen och satte mig ner. Min sista våg trillade jag dock innan jag hann stå upp, vilket var lite otur. Men hade grymt kul! Efteråt hade vi en tur med en katamaran båt, såg lite delfiner och hade en allmän fin utsikt. Efter det åt vi lunch vid stranden och hängde(aka sov) lite där. Vid 3 ungefär så gick vi till hotellet och gjorde inte så mycket fram tills på kvällen då vi gick ut och åt pizza och gick runt i lite affärer. 
Waikiki beach
Surfinstruktören
Lite halvbra bilder från surfingen tagna av en fotograf
Ella från Finland och Matayas från Check Republic(Tjeckoslovakien?????)
Bilder från Katamaran turen
Rad till vänster; Jag, Vanessa från Tyskland, Hanna från Sverige. Rad till höger: Dana, Ella och Hanna nr 2 från Sverige.
 
Måndag - Åkte vi på morgonen till en Pineapple plantation. Vi hade typ ingen tid här så var inne i the gift shop i typ 1 timme och hade sen typ 10 minuter att kolla runt på det som fanns att se. Men i shopen kunde man få armband med sitt Hawaiianska namn och knacka upp en ostron och köpa pärlan och massa annat kul. Efter det åkte vi och spenderade lite tid i Haleiwa, vilket var en liten surfstad. Där åt vi också lunch, åt en hamburgare pyntad med en HEL avokado. Nästan omöjligt att äta, men gott. På eftermiddagen åkte vi till Polynesian Culture Center och spenderade resten av dagen/kvällen där. Det började med en canoe parade som var från de olika polynesiska(????) öarna som dansade på ett flytande flak typ, var iallafall väldigt häftigt. Sen kunde man gå runt och uppleva de olika kulturerna, var som en stor utomhuspark. Vi dansade hula dans, fick spray tatuering och kollade på massor shower med dans och sång från de olika kulturerna. Vi åt även middag här, och såg en hawaii-show i slutet innan vi åkte hem.
Färsk papaya!
Ke'alohi - bright and splended var mitt hawaiianska namn!
Plantagen
Jag fick happiness, och min pärla befinner sig nu i denna lilla sköldpadda
Haleiwa surftown! Har inte trillat och skadat mig, brännskador på knäna sen surfingen
Jag och Ellla
Jag, Jannes och Fredrik från Tyskland åt shaved ice!
Canoe parade, Hawaiis canoe
Tongas
Tahiti
Nya Zeeland 
Samoa
Lukas från Tyskland, Bruna från Braslien, Hannibal från Danmark, tysk tjej, Dana, Matyas, Jag, Dennis från Danmark, Joao från Brasilien
 
Tisdag -Åkte vi först iväg till en lookout på morgonen och sedan köpte vi picknick lunch för en dag på stranden. Där simmade, solade vi, dansade hula och sjöng till en ukulele. Förutom stranden den dagen så gjorde vi inte så mycket, förutom att på kvällen gå och äta middag på Hard Rock café. 
Var extremt bålsigt haha, de flesta bilderna vart typ såhär
Patricia från Spanien, Martine från Danmark och jag
Underbart
Jag och Heini från Finland hade matchande Bikinis
Ellaa
Jag, Valentina, Elisa(Finland) och Hanna
 
Onsdag - blev en sportig dag. Vi började dagen med att hikea upp för en utdöd vulkan; Diamond Head. Efter det åkte jag med en liten grupp och surfade i 2 h ungefär. Efter det hade vi några fria timmar innan vi mot eftermiddag/kväll åkte till en galleria och åt mat på Bubba Gump(forrest gump någon?) och shoppade.
Svettig men glad
 
Torsdag - stod Pearl Harbor på kartan. Vi åkte dit, såg monumentet, träffade en veteran(!) och kollade runt på ett museum. Efter det åt vi lunch, åkte runt i en sightseeing buss och hade en ganska lugn dag. På kvällen hängde vi lite på stranden.
I matchande tröjor
Veteranen
All the girls
 
Fredag - På morgnen spenderade vi några timmar med att snorkla på en jättevacker strand, och även sola lite och dansa lite hula. På eftermiddag/kvällen åkte vi till en Luau, en hawaiiansk fest. Där välkomnades vi med en lai av snäckor, och under kvällen gjorde vi massa aktiviteter som att fläta armband av kokosnötsträds-löv, äta rostad gris på ett sätt Hawaii är känt som, få tatueringar från polynesisk kultur, köpa suvernirer. Kvällen avslutades med middag buffé och en hula show. På kvällen spenderade vi tid tillsammans hela gruppen, hade ett avslutande möte och signerade tröjor och flaggor. Sen sent på kvällen gick vi och lade oss.
Stranden vi snorklade vid!
En sista gruppbild
Ella, Jag och Valentina
Armband av blommor
Jag och Valentina <3
Mahalo Hawaii - Thank you Hawaii for this time
 
Lördag klockan 12 lyfte mitt första flyg, och söndag klockan 11 landade vi i Grand Rapids. Efter en 2 h bilresa hem så var jag väldigt utmattad. Sov mig igenom Söndag, och idag har jag stannat hemma pga sjuk/trött och försökt packa upp och tvätta. Har även hunnit Skypea med mamma. Imorgon ska jag antagligen till skolan beroende på hur jag mår. Hawaii var iallafall helt klart en av höjdpunkterna av det här året, och en upplevelse jag sent kommer glömma. Träffade många nya, underbara människor och lärde mig mycket.
Nu ska jag försöka städa, och sen sova. Hoppas ni alla hade en fin vecka!
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej