Okej, så jag lovade ju för ett tag sen att förklara lite bättre om skolan, så här är mitt försök att förtydliga saker och ting!
Jag är junior dvs får inte ta graduation eller delta i senios aktiviteter. High School är uppdelat i freshmen, sophmores, juniors och seniors som tar "studenten" alltså graduation. High School är upplagt helt annorlunga från svenska skolsystemet, och man kan välja hej vilt bland klasser och läsa lite vad som. Det är heller inte helt i nivå med det svenska skolsystemet bedömningsvis, det är mycket lättare att få högre betyg. Man får inte gå i the hall eller lämna lektionen utan lärarens tillåtelse och ett hall pass för att bevisa för någon du kanske skulle kunna stöta på att du faktiskt får vara i the hall. Skolan erbjuder sporter varje trimester, och skolåret är alltså uppdelat i tre delar. De har inga direkt sportklubbar utanför skolan. 
Har mitt usual table at lunch precis som i filmer och precis som alla andra(gud förbjude att man byter bord), men det är inte lika extremt som i Mean Girls haha. Emma, Skyler, Bryce, Emily, Kelsey, Roja och Rebekka sitter vid "mitt" bord. Innan skolan brukar jag, Rebekka, Brandon, Isak, Roja och Dana sitta in the hall och chilla pga alla kommer ganska tidigt till skolan.
 
Såhär ser en vanlig dag ut för mig:
5.30-5.45 snooooze
5.50-6.00 går upp som senast 
7.00 senast sätter vi oss i bilen och åker till min värdmammas skola där hon jobbar
7.25 skolbussen kommer och hämtar upp mig och några andra och åker mot high school 
7.40 kommer till skolan som senast, ofta tidigare
8.00 lektion nr 1 börjar:
 
Food and nutrition

Det här är i princip som hemkunskap men mycket lättare. Vi "bakar" saker från faädiga mixar och har gjort frukostsaker hittills. Vi har också haft ett prov om äggets olika delar. Vi lagar alltså mat, bakar och läser om mat. Har den här klassen med Ms Orton som jag inte tycker om överdrivet mycket, hon är trevlig men inte en särskilt givande lärare. För extra credit gör vi word search(leta ord i mängd av bokstäver ni vet) vilket ger 0 kunskap, så är ju inte den svåraste classen direkt. Under de första minutrarna av den här lektionen så gör vi också Pledge of Alliegence vilket då alla typ mässar en ramsa om hur USA är ett jättebra land. "I plegde alliegence, to the flag of United States of America, and to the republic for which it stands. One nation, under god, indivisble with liberty and justice for all" eller något liknande. Var relativt chockad första gången detta kom i högtalarna och alla bara ställde sig upp, lade handen på hjärtat och mässade med. 
 
8.56am klockan ringer och lektionen slutar
9.00am nästa lektion börjar
 

Spanish 3

Här sitter jag i biblioteket med min dator och läser spanska online. Det är en nivå av spanska som jag redan har läst, så det är inte så svårt alls. Blir ofta klar ganska fort och har tid att göra annat. 
 
9.56am klockan ringer ut
10.00am nästa lektion
 
General English 3

Engelska. Det är den kursen alla andra juniors läser, förutom de som laäer college prep engelska. Det är inte så svårt, de är ganska väldigt dåliga på grammatik så vi gör det ganska grundläggande. Vi har hittills analyserat en tavla och nu läser vi en bok. Lite svåra ord här och där, men inte särskilt svåra uppgifter/prov. Har Ms Clemons i den här klassen, och hon är väldigt rolig. Hon skämtar mycket och relaterar väldigt mycket till oss elever. 
 
10.56 klockan ringer ut
11.00 nästa lektion
 
Algerbra 2

Matte, algerbra. Också en nivå jag redan har läst, men kände inte för att göra det svårare än nödvandigt haha. Vi håller på med grafer just nu, innan har det mest varit "repetition"(för de som läste algerba 1). Har Mr Thuemmel harä, som är en ganska bra lärare och helt okej rolig. Han förklarar saker väldigt bra så att man förstår, men han tycker nog om sin egen röst lite for mycket. 
 
11.56 - 12.26 LUNCH 
12.30 nästa lektion borjar
 
Film study

Film study! Min favoritclass, nästan. Vi har en jätterolig lärare, Mr. Joseph, som alltid gestikulerar och skuttar runt och gör miner och gud vet vad. I den här klassen ser vi på och analyserar film. Hittills har vi bara analyserat "filmers deeper meaning" men vi ska ocksa börja kolla på tekniska saker snart.
 
13.26 klockan ringer ut
13.30 nästa lektion ->
 
Team Sports

Detta är i princip som idrott hemma. De har dock olika slags idrott här, i vissa classes gör man mer weightlifting osv. MEN i Team Sports gör vi exakt som namnet sager - lagsporter. Vi har hittills gjort american football och vanlig soccer fotboll. Det är väldigt kul och tror att alla oavsett hur deltagande man är har A+. Läreren, Mr Tillmann, är väldigt rolig och gör alltid narr av oss utbytesstudenter. Så fort han ser mig så skriker han: LINA! Jaaa Jaaa Jaaa(tänk er typ tysk dialekt där haha). Den här klassen har en delad förstaplats med Film Study. Främst för att jag tycker att alla i klassen är väldigt sköna och roliga. 
 
14.26 Klockan ringer ut
14.30 sista lektionen

Seminar

Det här är inte direkt en lektion, utan mer som WorkShop for er kunskapare. Det är alltså egen, obligatorisk pluggtid med en lärare närvarande. Här brukar jag hinna med mina läxor om jag har några. 
 
15.00 skolan slutar och jag går förhoppningsvis och tränar
15.45 hämtar min värdmamma upp mig om jag inte stannar kvar längre och får skjuts på annat håll
16.30-17.00 åker jag hem annars
 
Efter jag kommit hem brukar jag ta det lugnt, äta middag med min vardfamilj och sen gå och lägga mig så tidigt som möjligt(9-10).
 

Om det fortfarande är något som är oklart, inte bara om skolan men vad som helst, så får ni gärna ställa frågor!

Kommentera

Publiceras ej